Сайт Раённай газеты Міёрскія навіны
 
Навигация на сайте:
» Год гасціннасці » Попробоватьь Дисну на вкус
Поиск:
Рубрыкі
Выбары прэзідэнта 2015 Афіцыйна Эканоміка і права Пытайцеся—адказваем Здарэнні Грамадства Моладзь / Год моладзі Вясковае жыццё Культура Рэлігія Гісторыя краю, Міёрам 500 Здароўе Спорт і турызм Прырода і экалогія Пошта Літаратурная старонка Адукацыя і школа Юбілей Сямейны лад Жыве памяць Падшыўка 70 год Вялікай Перамогі Рознае...
Каляндар
«    Снежань 2020    »
ПнАўСрЧцПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Святы


 
Кнопка сайта
Мы будем очень благодарны, если вы установите на своём сайте нашу кнопку или просто текстовую ссылку на наш сайт.

[ Получить код кнопки]
Партнеры сайта

 
 
26-08-2014, 14:17 Год гасціннасці  ] • Попробоватьь Дисну на вкус   |  
 
Назва: Паспрабаваць Дзісну на смак      

Попробоватьь Дисну на вкус Аграсядзібы Дзісенскага краю ўвайшлі ў Еўрапейскую сетку дзякуючы рэалізацыі праекта "Паляпшэнне кулінарнага сэрвісу ў Латгальскім і Віцебскіх рэгіёнах, грунтуючыся на канцэпцыі кулінарнай спадчыны" (ВЕLLA CUSINE), праграмы трансгранічнага супрацоўніцтва "Латвія-Літва-Беларусь". Праект садзейнічае эканамічнаму пад'ёму і развіццю турыстычнай сферы рэгіёнаў. Калі мы накіроўваемся ў дарогу, цікавімся "якое чакае надвор'е?" і "што будзем есці?" Дык вось Еўрапейская сетка кулінарнай спадчыны распрацавала ў рамках праекта "Веlla Cusina" новы маршрут для турыстаў — 6 дзён па рэгіёнах Латвіі і Беларусі.

 

Латгалію і Віцебскую вобласць даўно аб'ядноўвае лёсавызначальная рака Дзвіна-Даўгава, вядомая са старажытных часоў дзякуючы легендарнаму гандлёваму шляху "з вараг у грэкі". З 2005 года мы прэзентавалі сваю тэрыторыю ў праектах "Панарама Дзвіна-Даўгава", "БЕЛЛА ДВІНА", "Устойлівае развіццё рэгіёнаў". І ўсялякі раз, сустракаючы гасцей, мы арганізоўвалі нацыянальны кірмаш, дзе прадстаўлялі рамёствы, фальклор, гісторыю, беларускую кухню.

 

19 жніўня нас наведалі з візітам у адказ госці з Латвіі на чале з каардынатарам сеткі Латгальскай кулінарнай спадчыны, старшынёй праўлення грамадства "Цэнтр кулінарнай спадчыны Латгаліі" Таццянай Казачук. Нашы госці падарожнічаюць па распрацаваным праектам маршруце. З Верхнядзвінскага раёна накіроў-ваюцца ва Узмёны на аграэкася-дзібу "У Пятровіча", затым у Полацкім раёне наведваюць аграэкасядзібу "Славяначка", пасля на шляху Дзісна і аграсядзіба "Дастатак", затым пераезд у Глыбоцкі, Ушацкі і Лепельскі раёны.

 

Самы маленькі горад Беларусі сустрэў сваіх гасцей, як заўсёды, гасцінна і "смачна". Аўтар гэтых радкоў правяла экскурсію па гістарычных шляхах горада, зазірнулі з сябрамі з Латгаліі ў Дом рамёстваў і завяршылі сваю сустрэчу на беразе Дзвіны. Гаспадыня аграэкасядзібы "Дастатак" Лілія Іванаўна Арцімёнак прыгатавала вячэру ў нацыянальным стылі. За прыгожа накрытым сталом да заходу сонца разносіліся па ваколіцы песні на латгальскай і латышскай, беларускай і рускай мовах.

Межы ствараюць палітыкі, сяброўства іх не мае. І зноў рака з'яднала гісторыю, тэрыторыю і людзей! Мы так засумавалі адзін без аднаго.

 

Вольга МАРОЗ, Дзісна.


 (галасоў: 0)

  [group=5]
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
[/group]
Другие новости по теме:



   
Надвор'е ў Міёрах
Папулярныя артыкулы
 
АРХІЎ НАВІН
Лістапад 2015 (48)
Кастрычнік 2015 (101)
Верасень 2015 (88)
Жнівень 2015 (10)
Ліпень 2015 (38)
Чэрвень 2015 (149)
 
Госці краін
Flag Counter
Рэклама
Витебское областное управление МЧС
 

Галоўная Правілы Статыстыка Зваротная сувязь
Яндекс.Метрика
2010-2017 © рэдакцыя газеты "Міёрскі навіны"
Распрацоўка і падтрымка сайта Elizar