Сайт Раённай газеты Міёрскія навіны
 
Навигация на сайте:
» Навіны » Кулинарная наследие интересно всем
Поиск:
Рубрыкі
Выбары прэзідэнта 2015 Афіцыйна Эканоміка і права Пытайцеся—адказваем Здарэнні Грамадства Моладзь / Год моладзі Вясковае жыццё Культура Рэлігія Гісторыя краю, Міёрам 500 Здароўе Спорт і турызм Прырода і экалогія Пошта Літаратурная старонка Адукацыя і школа Юбілей Сямейны лад Жыве памяць Падшыўка 70 год Вялікай Перамогі Рознае...
Каляндар
«    Кастрычнік 2021    »
ПнАўСрЧцПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Святы


 
Кнопка сайта
Мы будем очень благодарны, если вы установите на своём сайте нашу кнопку или просто текстовую ссылку на наш сайт.

[ Получить код кнопки]
Партнеры сайта

 
 
8-05-2013, 16:01 Навіны  ] • Кулинарная наследие интересно всем   |  
 
Назва: Кулінарная спадчына цікава ўсім      

Паважаныя прадпрыемствы сферы харчавання Міёрскага раёна (кафэ, сельскія сядзібы, гасцявыя дамы)!

Запрашаем вас прыняць актыўны ўдзел у праекце "Паляпшэнне кулінарнага сэрвісу ў Латгальскім і Віцебскім рэгіёнах, грунтуючыся на канцэпцыі кулінарнай спадчыны" трансгранічнай праграмы супрацоўніцтва Латвіі, Літвы і Беларусі. Гэтая канцэпцыя дзякуючы шведскай ініцыятыве развіваецца ў 25 рэгіёнах Еўропы і робіць упор на мясцовыя традыцыі і спецыфіку кулінарных паслуг, прыгатаванне страў у асноўным з мясцовых прадуктаў. Латгальскі рэгіён (Усходняя Латвія) уступіў у Еўрапейскую сетку кулінарнай спадчыны ў 2004 годзе і ў рамках гэтага праекта зможа перадаць свой ужо набыты вопыт беларускім калегам. Падрабязная інфармацыя аб тым у партале www.culinary-heritage.com.

 

Працягласць праекта — 18 месяцаў. Агульная мэта — садзеянне сацыяльна-эканамічнаму развіццю і падтрымцы прадпрымальніцтва, сферы бізнэсу. А спецыфічная мэта — паляпшэнне сферы кулінарыі ў Латгальскім і Віцебскім рэгіёнах.

У праекце плануецца ўдзел 30 прадпрыемстваў сферы харчавання Віцебшчыны (рэстараны, кафэ, гасцявыя дамы, сельскія сядзібы, вытворцы харчавання), у тым ліку па 6 з Полацкага, Лепельскага, Глыбоцкага, Верхнядзвінскага і Міёрскага  раёнаў. Яны будуць папулярызаваць беларускую кухню, а таксама павышаць свой патэнцыял у час навучання, паездак з абменам вопытам і іншых мерапрыемстваў.

Для ўдзелу ў праекце BELLA CUISINE могуць заявіць сябе пярвічныя вытворцы ў сельскай гаспадарцы, рыбалоўстве, садоўніцтве і інш.; вытворцы і перапрацоўшчыкі харчовых тавараў; прадпрыемствы харчавання; аграсядзібы, гасцініцы, катэджы, якія аказваюць паслугі харчавання; аптавікі і прадстаўнікі рознічнага гандлю. Прадпрыемству, якое будзе ўдзельнічаць у праекце, неабходна быць зарэгістраваным і працуючым у Міёрскім раёне, не мець даўгоў па падатках, трэба актыўна займацца развіццём, папулярызаваць рэгіён і яго кулінарную спадчыну, а таксама неабходна апрацоўваць, прадаваць, прапаноўваць прадукцыю.

Тэлефон для даведак 4-15-33.

 

Аддзел фізічнай культуры,

спорту і турызму.

 


 (галасоў: 0)

  [group=5]
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
[/group]
Другие новости по теме:



   
Надвор'е ў Міёрах
Папулярныя артыкулы
 
АРХІЎ НАВІН
Лістапад 2015 (48)
Кастрычнік 2015 (101)
Верасень 2015 (88)
Жнівень 2015 (10)
Ліпень 2015 (38)
Чэрвень 2015 (149)
 
Госці краін
Flag Counter
Рэклама
Витебское областное управление МЧС
 

Галоўная Правілы Статыстыка Зваротная сувязь
Яндекс.Метрика
2010-2017 © рэдакцыя газеты "Міёрскі навіны"
Распрацоўка і падтрымка сайта Elizar