* Абрус выбірайце белага, блакітнага, сіняга ці серабрыстага колеру.
* У цэнтры стала пастаўце талерку з сенам ці свежай зелянінай, аўсяным пячэннем, цукрам ці морквай.
* Свежы духмяны хлеб, фрукты і агародніна абавязковыя.
* Напоямі з высокім градусам вітаць год сіняга драўлянага каня не варта. Аддайце перавагу шампанскаму.
* Хітом безалкагольных напояў будуць ягадныя морсы і кампоты.
* Да месца — стравы, у склад якіх уваходзяць морква, чырвоныя буракі, бульба.
* Конь любіць і горкі смак. Таму стравам, прыпраўленым спецыямі, таксама ўзрадуецца.
* Прыгатуйце як мінімум дзве стравы з агародніны. Як варыянт, фаршыраваныя агароднінай перац ці галубцы.
* Конь — аматар гарбуза. Можна выкарыстаць гарбуз як упрыгожанне для стала, або зварыць з яго звычайную кашу.
Падрыхтавала Кацярына СУРАВЕЦ.