Сайт Раённай газеты Міёрскія навіны
 
Навигация на сайте:
» Здароўе » Ешьте яблоки
Поиск:
Рубрыкі
Выбары прэзідэнта 2015 Афіцыйна Эканоміка і права Пытайцеся—адказваем Здарэнні Грамадства Моладзь / Год моладзі Вясковае жыццё Культура Рэлігія Гісторыя краю, Міёрам 500 Здароўе Спорт і турызм Прырода і экалогія Пошта Літаратурная старонка Адукацыя і школа Юбілей Сямейны лад Жыве памяць Падшыўка 70 год Вялікай Перамогі Рознае...
Каляндар
«    Кастрычнік 2021    »
ПнАўСрЧцПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Святы


 
Кнопка сайта
Мы будем очень благодарны, если вы установите на своём сайте нашу кнопку или просто текстовую ссылку на наш сайт.

[ Получить код кнопки]
Партнеры сайта

 
 
1-10-2015, 13:55 Здароўе  ] • Ешьте яблоки   |  
 
Назва: Ешце яблыкі      

Ешьте яблоки Яблыкі ўтрымліваюць вялікую колькасць вітамінаў  С, В1, В2, Р, Е, марганец, калій, лёгказасваяльнае жалеза. Гэтую садавіну выкарыстоўваюць для прафілактыкі прастудных захворванняў, стабілізацыі крывянога ціску, умацавання зубной эмалі і касцей. Плады не даюць алергіі, а таму іх можна ўжываць амаль усім. Клятчатка, якая змяшчаецца ў зялёных яблыках, доўга засвойваецца і "стрымлівае" пачуццё голаду. Прысутнасць у іх пекціну дапамагае захаваць маладосць і свежасць скуры. 

 

 

Карысць ад запечаных яблыкаў такая ж вялікая, як і ад сырых—пры лёгкай тэрмічнай апрацоўцы яны амаль не губляюць карысных рэчываў.
Вельмі часта людзі выкарыстоўваюць яблычныя дыеты, дзякуючы якім эфектыўна спальваецца лішні тлушч. Аднак не варта забываць, што з-за грубай клятчаткі можа наступіць абвастрэнне калітаў, парушыцца работа страўнікава-кішачнага тракту. На гэта найперш трэба звярнуць увагу хворым на гастрыт ці язву страўніка або дванаццаціперснай кішкі. Пры павышанай кіслотнасці яблыкі можна есць, але трэба выбіраць салодкія сарты.
*У зялёных яблыках больш віта-мінаў, чым у чырвоных. Тым, хто пакутуе на захворванні сардэчна-сасу-дзістай дыстаніі не рэкамендуюць есці салодкія плады. Семечкі ўтрымліваюць кіслату, якая можа нашкодзіць. Да таго ж, у іх шмат ёду. Рэкамендуюць ужываць не больш за 5 яблычных семечак—у такой колькасці яны будуць вельмі карыснымі. 
*З-за ўтрымання ў яблыках каратыну, жалеза, марганцу, калію і кальцыю, іх рэкамендуюць ўжываць пры кішэчных інфекцыях. 
Карысць ад запечаных яблыкаў такая ж вялікая, як і ад сырых—пры лёгкай тэрмічнай апрацоўцы яны амаль не губляюць карысных рэчываў.Вельмі часта людзі выкарыстоўваюць яблычныя дыеты, дзякуючы якім эфектыўна спальваецца лішні тлушч. Аднак не варта забываць, што з-за грубай клятчаткі можа наступіць абвастрэнне калітаў, парушыцца работа страўнікава-кішачнага тракту. На гэта найперш трэба звярнуць увагу хворым на гастрыт ці язву страўніка або дванаццаціперснай кішкі. Пры павышанай кіслотнасці яблыкі можна есць, але трэба выбіраць салодкія сарты.*У зялёных яблыках больш вітамінаў, чым у чырвоных. Тым, хто пакутуе на захворванні сардэчна-сасу-дзістай дыстаніі не рэкамендуюць есці салодкія плады. Семечкі ўтрымліваюць кіслату, якая можа нашкодзіць, але і ў іх шмат ёду. Рэкамендуюць ужываць не больш за 5 яблычных семечак—у такой колькасці яны будуць вельмі карыснымі. *З-за ўтрымання ў яблыках каратыну, жалеза, марганцу, калію і кальцыю, іх рэкамендуюць ўжываць пры кішэчных інфекцыях. 

 


 (галасоў: 0)

  [group=5]
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
[/group]
Другие новости по теме:



   
Надвор'е ў Міёрах
Папулярныя артыкулы
 
АРХІЎ НАВІН
Лістапад 2015 (48)
Кастрычнік 2015 (101)
Верасень 2015 (88)
Жнівень 2015 (10)
Ліпень 2015 (38)
Чэрвень 2015 (149)
 
Госці краін
Flag Counter
Рэклама
Витебское областное управление МЧС
 

Галоўная Правілы Статыстыка Зваротная сувязь
Яндекс.Метрика
2010-2017 © рэдакцыя газеты "Міёрскі навіны"
Распрацоўка і падтрымка сайта Elizar